Bewaar Tips!

Geniet nog langer van uw sieraad!

op
Bewaar Tips! afbeelding

Ineens schiet je het te binnen. Je herinnert je plotseling een paar oorbellen uit je verzameling die écht perfect passen bij dat jurkje dat je per se aan wilt! Van je kapsel tot je schoenen is alles perfect! Alleen waar lagen die oorbellen ook al weer?  Zoekend door je sieraden stash ga je als een wervelwind door je huis en uiteindelijk vind je ze in een hoekje van je badkamer waar je ze een hele tijd geleden na een leuke avond gedachteloos hebt achtergelaten, terwijl je nog nagenietend je pumps uitschopte. Niets is zo erg om vervolgens te constateren dat de vochtige omstandigheden van je badkamer het metaal van je geliefde oorbelletjes helemaal heeft laten vlekken. Een echte fashion ramp natuurlijk!

Je was zo blij met je sieraden, en nu zijn ze niet meer zo mooi. Dit overkomt iedereen die sieraden draagt. Wanneer je collectie niet louter bestaat uit goud en diamanten zullen je sieraden uiteindelijk verkleuren of op een andere manier vergaan. Dit kan je niet voorkomen. Maar het is wel zo dat wanneer je een paar eenvoudige opbergtips volgt je veel langer kunt genieten van je sieraden. Een beetje extra aandacht voor je sieraden en ze gaan een heel stuk langer mee.

Bewaar Tips!

Wij hebben de beste tips voor je op een rijtje gezet:

 1. Bewaar je sieraden niet in een vochtige omgeving zoals de badkamer.
 2. Gebruik je parfum, bodylotion of handcrème? Wacht dan 10 minuten met het omdoen van je sieraden.
 3. Handen wassen, zwemmen, douchen, sporten, sauna, het is allemaal niet goed voor je sieraden. Doe ze dus af. Warmte en vocht zorgen ervoor dat de materialen waarvan je sieraden gemaakt zijn sneller vergaan. Lijm laat los, metaal kan verkleuren of oxideren… dat wil je natuurlijk niet.
 4. Ga niet slapen met sieraden, sieraden kunnen je doorbloeding afknellen, dus dat is niet zo gezond en bovendien gaan ze langer mee als je ze ’s avonds af doet.
 5. Bewaar je sieraden op een vaste plek, bijvoorbeeld afsluitbare sieraden box van plastic of met een gestoffeerde binnenkant. Gooi ze niet allemaal in een bak!!!!
 6. Ook DQ metaal kunt u oppoetsten met een zilver poets doek zo verwijderd u vuil en vettigheid en andere stofjes die eventueel met het metaal kunnen reageren!
 7. Leg je sieraden niet in de zon, ga je lekker zonnen, doe ze dan even af, en leg ze niet langdurig in de vensterbank!
 8. Gebruik een rekje voor kettingen of verzin een andere leuke creatieve oplossingen waarmee je kunt voorkomen dat ze verstrengeld raken.
 9. Wanneer u onderdelen voor sieraden opbergt bewaar dan de verschillende materialen afzonderlijk van elkaar en bewaar de metalen onderdelen in een luchtdichte afgesloten verpakking.
Bewaar Tips! afbeelding

Life Hacks jewelery


 

 1. DOEI GROENE VINGERS! Snel groene vingers wanneer u metalen ringen draagt? Probeer het met nagellak. Het enige wat je doet is wat doorzichtige nagellak aan de binnenkant van uw ring aanbrengen en even laten drogen.
 2. HOI ZILVER! Heeft u zilveren sieraden die naar verloop van tijd bijna helemaal zwart zijn geworden? Poets niet langer verder. Maak in een glazen schaaltje een bodempje van aluminium folie. Bovenop de folie legt je een flink hoopje zeezout. Leg hier uw zilveren sieraden op en giet er kokend water over heen en kijk wat er gebeurd. Uw sieraden zijn helemaal schoon. Let op! Deze methode is alleen geschikt voor écht zilver
 3. LET IT GO! Zijn je sieraden enorm verstrengeld en heb je alle hoop verloren? Strooi babypoeder op het hoopje ellende en je bent snel verlost!
Terug naar overzicht