It's time for the new season

op
Herfst en winter trends

BLOG: Herfst en wintertrends 2021-2022

It's time for the new season

Het wordt langzaamaan weer tijd om je te focussen op het samenstellen van je collectie voor het herfst- en winterseizoen. En laten we eerlijk zijn, het is geen straf om hier mee bezig te zijn. Elke keer opnieuw is het weer inspirerend om te zien welke trends en kleuren er voorbij zullen komen. Enerzijds is het fijn om te vertrouwen op het bekende, maar tegelijkertijd wil je ook verrast en geprikkeld worden. Precies dit gevoel zul je terugzien in de nieuwe trends voor de herfst en winter van 2021/2022. We willen je graag meenemen aan de hand van vier grote trends. We hopen je hiermee zo goed mogelijk te informeren en te inspireren om jouw collectie samen te stellen. Lees je mee?

 

BLOG: Herfst en wintertrends 2021-2022 afbeelding

Trendkleuren van het seizoen

Je kunt vast niet wachten om de kleuren te ontdekken voor het nieuwe seizoen. Hieronder hebben we een overzicht voor jou gemaakt van de fantastische trendkleuren die we deze herfst en winter voorbij zien komen. Deze dagen je uit om jezelf uit te drukken, of dit nu rustig en subtiel of juist opvallend en gedurfd is. Naast de uitgesproken trends zijn er ook weer trendy basiskleuren te vinden. Vergis je niet, ook dit zijn vernieuwende trendkleuren en zijn perfect te combineren met de wat meer uitgesproken kleuren.

BLOG: Herfst en wintertrends 2021-2022 afbeelding
BLOG: Herfst en wintertrends 2021-2022 afbeelding

Trend 1: Poëtisch traditioneel klassiek

 

Deze ultra vrouwelijke stijl zal een heleboel vrouwenharten sneller laten kloppen. Je zou deze stijl kunnen omschrijven als romantisch met een vernieuwend, maar toch klassiek randje. Klinkt dat nog steeds een beetje onduidelijk? We leggen het je graag uit.

 

Deze trend vindt zijn oorsprong in tradities. Denk hierbij aan Britse klassiekers, zoals de jacht, schooluniformen, paardrijden en de outdoor sport. Hier heb je waarschijnlijk direct een herkenbaar beeld bij. Combineer dit met romantische, vrouwelijke vormen en materialen en je hebt deze trend te pakken. Denk qua materialen bijvoorbeeld aan het gebruik van zoetwaterparels, jasseron, metaal, stainless steel, brass, crystal glas en zirconia. Hier kan je vervolgens, om 'on trend' te zijn, grote creolen oorbellen en layer kettingen met betekenisvolle bedels (zoals een kruis, hart of initiaal) aan toevoegen. Denk ook aan ringen met grote stenen, broches, choker kettingen en haaraccessoires met parels en lange oorbellen.

 

Romantisch gecombineerd met een klassieke Engelse stijl. Dat zorgt ervoor dat deze trend in een nieuw jasje wordt gestoken. Laat je inspireren!

 

Trend 1: Poëtisch traditioneel klassiek
BLOG: Herfst en wintertrends 2021-2022 afbeelding

Trend 2: Nieuw klassiek

 


Deze trend draait om klassiek gecombineerd met nieuwe futuristische invloeden. Hierdoor krijg je een hele leuke combinatie die 'Nieuw klassiek' wordt genoemd.

 

Deze trend is ontstaan door invloeden uit science fiction films, kostuum kledij en de royal history. Ik hoor je denken, wat heeft dit dan nu precies met mijn sieradencollectie te maken? Zodra je begrijpt waar de huidige trends vandaan komen, zal dit je helpen met het inkopen van jouw collectie en het juiste gevoel over te brengen naar je klanten. De materialen die bij deze trend passen zijn bijvoorbeeld holographic, goud- en zilver (folie), metallics, strass, grof jasseron, grote parels, grote kralen en transparantie. Ook langwerpige en asymmetrische vormen passen perfect bij deze trend en zullen we veel zien deze winter. Hoe vertaal je deze materialen naar sieraden? Door bijvoorbeeld grote en lange oorbellen te maken met de genoemde materialen, chokers met grote kralen, lange kettingen, ringen met jasseron en natuurstenen kralen en bedels.

Trend 2: Nieuw klassiek
BLOG: Herfst en wintertrends 2021-2022 afbeelding

Trend 3: Sensueel krachtig

 

Sensueel en vrouwelijk gecombineerd met power en kracht! Daar staat deze trend voor. 

Deze trend is geïnspireerd op godinnen, elegantie, draperieën, silhouetten, sculpturen en vrouwelijkheid.

 

Deze trend kun je vertalen naar ronde en organische vormen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van rhinestones, stainless steel jasseron met ronde/ovale vormen en zoetwaterparels. Hier kun je vervolgens grove schakel armbanden, statement ringen, grote oorbellen, sieraden met rhinestones, chokers, armbanden voor over je mouwen, en sieraden met ronde vormen gewikkeld om je arm mee maken. De sieraden die je volgens deze trend maakt, zijn grote sieraden met ronde vormen; echte statement pieces.

 

 

Trend 3: Sensueel krachtig
BLOG: Herfst en wintertrends 2021-2022 afbeelding

Trend 4: Spirited comfort

 

De laatste trend van de 4: 'Spirited comfort'. De naam zegt het eigenlijk al, comfortabel, maar met een betekenis.

 

De afkomst van deze trend vind je terug in de mythologie, spiritualiteit, filosofie, natuur aanbidden, religie, Sjamanisme, wicca en Oosterse rituelen. Denk hierbij aan je veilig en comfortabel voelen in je eigen bubbel. Materialen die bij deze stijl horen zijn bijvoorbeeld keramiek, klei, natuursteen, acrylic chain, resin (hars), leer, suède en katoen. Je leest al dat dit allemaal materialen zijn uit de natuur. De vormen die bij deze trend passen zijn ronde vormen, maar ook asymmetrische vormen met een betekenis. Sieraden maken volgens deze trend? Ga aan de slag met het sieraden maken met een betekenis, zoals bijvoorbeeld de Birth Flower collectie of C.U.S® collectie, betekenisvolle bedels, amuletten, horoscoop items, sterren, manen, birthstones, natuursteen kralen met betekenis, mix & match sieraden en initialen.

 

 

Trend 4: Spirited comfort

Begin bijtijds met het samenstellen van jouw herfst- en wintercollectie, want voor je het weet is het zover. Dan wil je natuurlijk de nieuwste trendkleuren en trendy items in jouw winkel hebben liggen. Voor vragen of meer informatie kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Voor je dagelijkse portie inspiratie kun je onze Instagram in de gaten houden waar we onze nieuwste collecties en DIY video’s delen.

 

Nieuwsbrief
Terug naar overzicht