DIY: Zonnebrilkoord

Trendy zonnebril koordjes

op
DIY: Zonnebrilkoord afbeelding

Een zonnebril is een accessoire wat het hele jaar door gebruikt kan worden en nodig kan zijn. Een irritante eigenschap van de zonnebril is dat hij vaak kapot gaat/vies wordt in de tas of in je haren blijft vastzitten als je hem even af wilt zetten. Hoe handig is een van deze koorden dan? Je hangt hem gewoon om je nek met behulp van deze leuke zonnebril koordjes. Natuurlijk zijn deze koorden ook te dragen bij een normale bril. Deze koordjes zijn gemaakt van verschillende artikelen die je bij ons op de website kan bestellen. Wil je weten hoe makkelijk het is om leuke combinaties te maken en zelf zon handig en leuk brillenkoord te maken? Lees dan snel verder! 

Zonnebril koord zwart-wit

Laten we beginnen met het zwart-witte brillenkoord, deze versie is een stuk rustiger dan de linker, maar toch net zo hip! Dit koord past goed samen met verschillende kleding door de minimalistische kleuren en is het hele jaar door te dragen. 

DIY: Zonnebrilkoord afbeelding
DIY: Zonnebrilkoord afbeelding

1. Begin met twee buigringen te bevestigen aan het brillen koord einde. Rijg macramé draad door de 2e buigring en voeg een knijpkraal toe aan het macramé

 

2. Maak een lusje door middel van het einde van het draad in de knijpkraal te steken. Mocht het niet in een keer erin gaan, brandt dan het einde van het draad even met een aansteker en maak een puntje met je vingers (pas echter op dat je je vingers niet verbrandt). Als het draad twee keer door de knijpkraal zit maak je een klein lusje en knijp je de kraal dicht. Overig macramé van het einde kan worden afgeknipt of worden weggebrand. 

DIY: Zonnebrilkoord afbeelding

3. Begin nu met het rijgen van de kralen en Katsuki. Probeer verschillende groottes, kleuren en stijlen voor verrassende combinaties.

 

4. Eindig weer met het maken van een lusje en het einde van het draad te bevestigen met een knijpkraal. Voeg een buigring toe zodat het Jasseron en de bedel bevestigd kunnen worden. Meet zelf het Jasseron op voor de lengte en kijk wat jij fijn vindt. Als de ene kant klaar is ga je verder met de andere kant. Kijk naar de eerst gemaakte kant als voorbeeld om een exacte replica te kunnen maken aan de andere kant. En dan is hij klaar! 

Zonnebril koord Ibiza

Dit zonnebril koord maakt alles kleurrijk. Door gebruik van pompoms, kwastjes en belletjes in vrolijke kleuren wordt het een groot kleurenfeest. Het zal elke outfit die je draagt helemaal opfleuren en trendy maken. Iets te fel? Er zijn ook genoeg kwastjes en pompoms te vinden in mooie rustige kleuren. Mix, match en combineer om jou perfecte Ibiza stijl zonnebril koord te creëren. 

DIY: Zonnebrilkoord afbeelding
DIY: Zonnebrilkoord afbeelding

1. Maak een buigringetje vast aan het bril koord einde en voeg vervolgens de gewenste lengte Jasseron toe.

 

2. Neem verschillende groottes en kleuren pompoms, kwastjes en belletjes. Leg ze eerst langs het Jasseron om te kijken welke compositie het mooiste is. Maak er een foto van en begin daarna pas met het daadwerkelijk bevestigen. 

DIY: Zonnebrilkoord afbeelding

3. De pompoms hebben geen oogje, dit moet je zelf nog creeren met behulp van een nietstift. Steek de nietstift door de pompom, mocht dit niet in een keer gaan kan je er eerst een naald doorheen steken en het daarna nog een keer proberen.

 

4. Knip tot 1 cm boven de pompom het overige van de nietstift eraf. Gebruik vervolgens een rondbektang om een oogje te maken. 

DIY: Zonnebrilkoord afbeelding

5. Bevestig alle bedels aan het Jasseron. Ook hier kan je de andere kant precies hetzelfde maken, maar je kan ook voor een speelser effect kiezen en ze in een andere volgorde plaatsen. Bevestig het koord ook aan de andere kant aan het bril koord einde en nu is je Ibiza stijl koord helemaal compleet en klaar om gedragen te worden! 

Terug naar overzicht