Foto sieraden

Foto sieraden maken met transparante cabochons.

op
Foto sieraden afbeelding

Omdat het bijna moederdag is leek het me leuk om eens aan de slag te gaan met foto’s en cabochons. Een sieraad met een persoonlijk plaatje of een foto, enorm leuk natuurlijk, maar niet persee makkelijk om te maken met de transparante cabochons van Polaris.

Wij hebben verschillende soorten cabochons en settingen waardoor er veel mogelijk is. Je kunt een bedel maken, een ring, een slider voor een Cuoio armband of voor op een ander stuk leer. Ook kan je een hanger maken voor aan een ketting. Of een tussenstuk! Voor ieder wat wils dus. De settingen uit onze collectie zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren DQ metaal. Lekker veel mogelijkheden dus!

 

 

Omdat je foto’s gaat knippen en lijmen is er natuurlijk van alles dat er mis kan gaan. Mijn grootste en belangrijkste tip is dus. Ga niet in originele foto’s knippen en lijmen, dat is echt zonde. Scan dus eerst je foto in. Hierna kun je de foto eventueel nog op het juiste formaat maken met een softwareprogramma voor fotobewerking. Nu kun je de foto’s gaan printen. Print je foto niet op normaal papier maar op fotopapier. Zo krijgt je niet alleen scherpere foto’s maak ook dik genoeg papier dat beter tegen lijm bestemd is.

 

 

De volgende stap is het maken van de cabochon. We beginnen met de foto in de juiste vorm te knippen. Houd de cabochon op de foto en knip de randjes van de foto weg die onder de cabochon uit steken. 

Foto sieraden afbeelding

Nu gaan we lijmen, dit is het meest risicovolle onderdeel van het proces. Want lijm reageert op allerlei manieren met papier en inkt. Een foto is dus snel verpest. En dat willen we voorkomen. Hieronder een opsomming van de dingen die ik tegen ben gekomen die mis kunnen gaan. Hierdoor kunnen we ook geen garantie geven dat het niet kan mislukken. Dit is nu echt knutselen dus! Er zijn wel speciale soorten lijm te koop, bij hobbywinkels, die wel dergelijke beloften doen!

 

 

Wat gaat er zoal mis:

 

 

-          Lijm reageert met de inkt op het papier, de inkt verkleurd

-          Het papier is te dun, de lijm trekt er door heen

-          De inkt loopt uit door de lijm, dit verschilt per soort inkt uit de printer

-          Het papier geeft een ongewenste reactie met de lijm

-          Er ontstaan luchtbellen onder de cabochon

 

 

Wil je zoals ik, gewone secondenlijm gebruiken ga dan als volgt te werk voor het meest mooie resultaat. Gebruik het kwastje om wat lijm aan de randjes van de cabochon aan te brengen. Probeer niet binnen het randje te lijmen. Gebruik niet teveel lijm want dan loopt de lijm uit. Je hoeft niet op de gehele rand lijm aan te brengen. Op een paar punten lijm aanbrengen is voldoende. Plak de foto voorzichtig op de cabochon waarbij je zo min mogelijk lucht er tussen laat ziten. Vervolgens kun je de achterkant van de cabochon en de foto vastlijmen in de setting. 

Terug naar overzicht