Workshop sieraden maken

Een ideale en vooral ook leuke manier om meer omzet te genereren voor jouw winkel is om workshops te organiseren!

op
Nieuw

Een ideale en vooral ook leuke manier om meer omzet te genereren voor jouw winkel is om workshops te organiseren! Je hebt waarschijnlijk allerlei prachtige artikelen in jouw winkel liggen waar jij gepassioneerd over kunt vertellen. Gebruik jouw unieke kennis om andere mensen op gang te helpen, wat nieuws te leren of productinformatie te kunnen geven. Voordat je lukraak workshops in gaat plannen is het belangrijk om het volgende te weten…

 

ImpressArt

STAP 1. Een goede voorbereiding is het halve werk #TRUESTORY

Zo…….Je bent eruit: je gaat DIY workshops geven! Vanzelfsprekend moet er een prettige ruimte beschikbaar zijn en moet er goede promotie zijn voor jouw workshop(s). Daarnaast moet er een goede prijs bepaald worden en moet je iemand hebben die de workshop gaat geven.

In dit blog gaan we het hebben over de verschillende workshops die je bijvoorbeeld geven kunt:

a. ImpressArt: Het werken met ImpressArt tijdens een workshop is al vaker voorbij gekomen in een blog (--> zie blog Vaderdag). Dit is natuurlijk ontzettend leuk, omdat je met ImpressArt je sieraden fantastisch kunt personaliseren! Het werken met ImpressArt vergt enige techniek, waardoor je er als workshop begeleider rekening mee moet houden dat het niet altijd in één keer lukt (bij de meesten). Maar na een paar keer oefenen zou het al aardig moeten lukken! Zorg dus voor voldoende slagletterplaatjes om mee te oefenen en zorg ervoor dat er goed wordt afgeplakt, voor een minimale verspilling. Je kunt ervoor kiezen om verschillende symbolen aan te schaffen voor de workshop of juist om een of meerdere sets alfabet slagletters in te slaan, zodat er quotes of woorden kunnen worden gemaakt. Kortom: ImpressArt heeft veel mogelijkheden en is ideaal voor een workshop! Vooral door het chique uiterlijk van het metaal (of natuurlijk leer) krijgt de cursist gelijk een aantrekkelijk resultaat.

Polaris Cuoio armbanden

b. Cuoio: Ook onze Cuoio serie leent zich perfect voor het geven van workshops. Net zoals ImpressArt heeft Cuoio een luxueuze uitstraling. Dit komt door de hoogwaardige kwaliteit leer. Een Cuoio armband of sleutelhanger is eenvoudig te maken en kost weinig inspanning, maar geeft wel een waanzinnig resultaat. Verzamel de leukste sliders, settingen en cabochons, zodat je cursisten genoeg keuze hebben. En ook hier is er natuurlijk de mogelijkheid om het leer te versieren met ImpressArt. Dit is ook heel leuk om toe te passen bij de Cuoio sleutelhangers!

Workshop sieraden maken afbeelding

c. Kralen armbandjes: Een derde leuke optie is om de cursisten gewoon lekker te laten rijgen. Laat hen een armband of ketting maken door een groot assortiment kralen aan te bieden. Zorg voor een aantal verschillende kleuren en formaten kralen en laat iedereen zijn eigen combinaties maken. Kies er bijvoorbeeld ook voor om een assortiment bedels neer te zetten, zodat de creaties net even iets spannender worden. Tijdens het rijgen kun je de cursisten vertellen over de trends van het komende seizoen en de collecties in je winkel.

Nieuw

STAP 2. Go for quality  #QUALITYISTHEKEY

Een tip voor het inkopen voor de workshops is om te kiezen voor stainless steel onderdelen of DQ metaal, zodat de cursisten in ieder geval geen last krijgen van verkleuringen van hun zelfgemaakte sieraad. De prijs van deze artikelen is natuurlijk wat hoger, maar de kwaliteit is het méér dan waard. Het zou zonde zijn als de creatie van je cursisten binnen een maand na de workshop al gaat verkleuren. Wanneer je kiest voor een hoge kwaliteit van je materialen, werkt dit als een visitekaartje voor je winkel.

Nieuw

STAP 3. Know your backgrounds #KNOWLEDGEISPOWER

Jij bent de specialist, dus vertel leuke achtergrondinformatie over je producten. Door bijvoorbeeld te vertellen over bedels van échte bladeren raken je cursisten enthousiast over jouw product en zullen ze ook beter de waarde kunnen inschatten van zo’n bijzonder artikel. Bij de resin hangers is het bijvoorbeeld leuk om te vertellen dat ze gemaakt zijn van kunsthars. Bij kokos/nature kralen kun je vertellen dat ze gemaakt zijn van echte kokosnoten. Zulke informatie zal de creatie van de cursisten waardevoller maken. En wie weet, slaan ze zelfs direct voor thuis wat extra’s in!

Workshop sieraden maken afbeelding

STAP 4. Let there be plenty of everything #MOREISBETTER

Zorg ervoor dat er voldoende materiaal aanwezig is. Zo hoeft niemand te wachten op elkaar en kunnen ze ongestoord verder aan hun creatie. Zorg voor veel gereedschap: dus meerdere tangetjes, lijm, enzovoorts. Op deze manier houd je ook een beetje het tempo in de workshop, zodat iedereen betrokken blijft bij het DIY-en. Ook erg belangrijk: probeer ervoor te zorgen dat je producten overzichtelijk klaarliggen door opbergboxen te gebruiken met vakjes. Hierdoor kunnen de cursisten in één oogopslag zien waar ze moeten zijn voor elk item. En óók niet onbelangrijk: zorg voor lekkere snacks tijdens de workshop, zoals onze fameuze Tony’s Chocolonely.

Workshop sieraden maken afbeelding

STAP 5. Gifts are the best #NEVERFORGET

Tot slot: zorg ervoor dat de cursisten jou én de positieve ervaring van de workshop onthouden. Verzorg een leuke attentie om aan het eind van de workshop mee te geven aan de cursisten. Dit hoeft niet persé iets kostbaars te zijn, maar zet dit in zodat de cursist een leuk aandenken heeft aan de workshop. Dit kan een door jou zelfgemaakt sieraad zijn of juist een leuk kaartje (denk bijvoorbeeld aan onze sieradenkaartjes!) of iets waar iedereen dol op is: een Tony’s Chocolonely reep. Als je deze niet al tijdens de workshop hebt getrakteerd… En zorg er natuurlijk voor dat hun zelfgemaakte creatie in een mooi organza zakje mee naar huis gaat.

Heel veel succes met het organiseren van jouw workshop! Hopelijk heb je iets gehad aan ons 5-delige stappenplan!

Terug naar overzicht