De mooiste natuursteen kralen wetenschappelijk getest voor jou

 

Natuursteen is een cadeau van moeder aarde. Er zijn ontzettend veel soorten te vinden over de hele wereld. In vrijwel iedere kleur is natuurlijk gesteente te vinden. Natuursteen is erg gewild en daardoor is het soms lastig om erachter te komen hoe de kralen zijn bewerkt en of het bijvoorbeeld om een imitatie gaat. Veel kralen zijn afgezien van het slijpen en polijsten niet bewerkt en zijn dus gemaakt van zuiver gesteente. Een aantal kralen bevatten natuursteen vermengd met resin om de kralen sterk te houden. Het kan namelijk zijn dat het pure gesteente niet sterk genoeg is en zal afbrokkelen zonder hulpmateriaal. Bovendien lijken sommige soorten gesteente op elkaar, waardoor het niet altijd duidelijk is welk soort natuursteen het betreft. Wij vinden het erg belangrijk dat jij precies weet uit welk gesteente jouw natuurstenen sieraden collectie bestaat. Wij hebben daarom een onderzoek laten uitvoeren door mineraloog Hanco Zwaan.  

 

In het Nederlands Edelsteen Laboratorium in Naturalis ging ieder stuk calciet, agaat, tijgeroog en alle andere kralen onder de microscoop om uitvoerig bestudeerd te worden. Met deze informatie weet jij precies hoe jouw natuurstenen items zijn bewerkt.

 

Stuk voor stuk laten we al onze natuurstenen items grondig controleren. We willen het onderzoek zo nauwkeurig mogelijk laten uitvoeren en dit vergt veel tijd. Dit komt door ons grote assortiment natuurstenen en het uitgebreide onderzoek. Het grootste deel van de collectie is onderzocht en willen we graag nu al met je delen, een klein deel ligt nog bij Naturalis. Deze zullen de komende maanden worden onderzocht en toegevoegd worden aan de beschrijvingen.
 

Natuursteen is erg veelzijdig dankzij de kleuren en patronen, maar ook door de vormen waarin het geslepen kan worden. Hierdoor kun je de items in veel verschillende sieraden gebruiken. Kies voor ronde kralen op verschillende soorten rijgmateriaal, of rijg ze op een kettelstift om mooie bedels en tussenstukken te maken. Disc- en kubusvormige kralen geven jouw kettingen en armbanden een speels effect. Combineer de items met stainless steel jasseron voor een stijlvolle look.  

 

Wist je dat van veel soorten natuurlijk gesteente wordt gezegd dat ze een helende en ondersteunende werking op lichaam en geest hebben? Zo zou Amethist kalmerend werken en Agaat aardend. Ieder soort gesteente zou op zijn manier een eigen werking hebben. Hier kun je op inspelen door je eigen sterrenbeeld collectie samen te stellen. Gebruik voor dat teken een gesteente die de mindere eigenschappen zouden verbeteren. Een Weegschaal staat bijvoorbeeld bekend om zijn besluiteloosheid. Tijgeroog zou inzicht geven en besluitvorming verbeteren. Mix en match natuursteen items met sterrenbeeld en Birth Flower items om een uniek en gepersonaliseerd sieraad te creëren. Zo ontwerp je een sieraden collectie die niet alleen stijlvol is, maar ook nog eens zou kunnen werken op lichaam en geest. 

 

Alles wat jij wilt weten over onze natuursteen items

VIDEO

Klik hier