5 tips om je omzet te verbeteren met een succesvolle herfst- en wintercollectie

op
5 tips om je omzet te verbeteren met een succesvolle herfst- en wintercollectie  afbeelding

Langzamerhand zijn de blote benen ingeruild voor lange jeans en fijne truitjes. Nog even en dan lopen we allemaal weer in onze dikke wollen tuien. Waarschijnlijk ben je ook al bezig met het samenstellen van je herfst/winter collectie. Maar hoe zorg je er nu voor dat je de juiste collectie in je winkel hebt liggen? Verbeter je omzet met onze 5 tips om je herfst/winter collectie een succes te maken!

5 tips om je omzet te verbeteren met een succesvolle herfst- en wintercollectie

Tip 1: Vang alle blikken met een goede presentatie van je collectie
Een collectie gevuld met de mooiste items is natuurlijk erg belangrijk. Maar een goed gepresenteerde collectie is misschien wel net zo belangrijk! Zorg dat je collectie er op-en-top uit ziet met bijvoorbeeld onze displays in hout en beige tinten. Hier komen je sieraden goed in uit én ze geven je winkel een warme/herfstige sfeer met een overzichtelijke uitstraling. Gebruik voor het presenteren van je sieraden ook zeker onze nieuwste sieradenkaartjes. Verpak je sieraden zó leuk dat je klanten nog wel een keer terug moeten komen! Naast onze sieradenkaartjes zijn er ook nog andere mogelijkheden om je sieraden te verpakken, met bijvoorbeeld oorbellen in een wensflesje. Dit is leuk om zelf te kopen, maar ook om cadeau te geven. Heb je alleen een webshop en geen winkel? Zorg er dan voor dat je collectie goed gefotografeerd is, goede sfeerbeelden en productfoto’s zijn het allerbelangrijkst bij het online verkopen van je sieraden!

5 tips om je omzet te verbeteren met een succesvolle herfst- en wintercollectie  afbeelding

Tip 2: Een variërend en opvallend assortiment
Zorg dat je een collectie hebt waarin iedereen iets naar zijn/haar smaak kan vinden, zonder van je eigen stijl/handelsmerk af te wijken. Ook willen we je adviseren om eens een keer een ander soort sieraad te ontwerpen in het kader van ‘think outside the box’. Wanneer je een keer een ander sieraad dan aan je collectie toevoegt zal het zeker opvallen bij je (vaste) klanten. En uiteindelijk ziet iedereen graag vernieuwende en inspirerende dingen. Zorg dat je naast bijzondere dingen ook minimalistische sieraden in het assortiment hebt. Deze sieraden vallen bij veel mensen in de smaak, winning!

5 tips om je omzet te verbeteren met een succesvolle herfst- en wintercollectie  afbeelding

Tip 3: Hou de trends in de gaten
Zorg dat je collectie gevuld is met trendy items! Om sieraden te maken die passend zijn bij de huidige trends moet je zeker weten dat je van de nieuwste trends op de hoogte bent. Dit kun je doen door tijdschriften te lezen of diverse influencers op social media te volgen. Maar je kunt ook net zo makkelijk ons nieuwe blog lezen waarin we de nieuwste trends op het gebied van sieraden voor herfst/winter 2018-2019 voor je uitlichten! Onze favorieten voor dit seizoen zijn toch zeker wel de grote statement oorbellen, handmade of kant-en-klaar (stay tuned…). Daarnaast de layered necklaces van stainless steel en DQ metaal en de natuurlijke invloeden trend, zoals diverse dierenprints, veren en bladeren!

5 tips om je omzet te verbeteren met een succesvolle herfst- en wintercollectie  afbeelding

Tip 4: Laat je klanten sieraden personaliseren
Persoonlijke sieraden zijn altijd extra leuk voor jezelf óf als cadeau voor iemand. ImpressArt is bijvoorbeeld een échte toevoeging aan je collectie. Zien jouw klanten een sieraad naar wens in je collectie? Een naam, letter of datum erin zal extra emotionele waarde toevoegen aan het sieraad. Hierdoor zullen ze de sieraden meer dragen en zullen je klanten ook bereid zijn om extra te betalen voor je sieraden!

Tip 5: Bekijk de statistieken
Om je collectie te laten slagen moet je wel weten waar je klanten om vragen. Hou dus goed in de gaten wat er voorheen goed werd verkocht. Waren sieraden met warme kleuren vorige winter echt een de bestseller van jouw assortiment en werden deze zomer veel minimalistische armbandjes verkocht? Vliegen jouw minimalistische sieraden van RVS altijd over de toonbank? Zorg dat je deze informatie meeneemt in het samenstellen van je collectie. Als je weet wat je klanten willen kun je herfst/winter collectie eigenlijk niks anders worden dan een groot succes!

 

Ben je nu klaar om die herfst/winter collectie compleet te maken? Bekijk onze nieuwste items hier!

Terug naar overzicht