Get Inspired!

Sieraad trends bedenken en ontwerpen met nieuwe producten

op
Get Inspired! afbeelding

Samen met de creatieve foto en design afdeling bedenk ik als sieraden designer van Betaalbarekralen hoe ik jullie weer kan inspireren om met onze nieuwe producten aan de slag te gaan. Ik maak van de nieuwe producten die binnen komen sieraden setjes voor de inspiratiepagina. Zo kunt u een impressie zien van hoe u producten zou kunnen verwerken tot eindproduct.


In het proces van inkoop tot verkoop van onze producten is het maken van een inspiratie/voorbeeld setjede laatste stap. Zodra er bekend is wanneer een product online gaat kan ik aan de slag met het ontwerp.


Echt een stappenplan heb ik niet maar als ik een doos met nieuwe producten voor me heb staan, denk ik eerst na en stel ik mezelf een aantal vragen, met welke kleur ga ik werken?, wat ga ik maken? , welke materialen ga ik gebruiken?…enz.


Bij het maken van een sieraden setje kan je tools zoals google, tijdschriften, Pinterest ed. goed gebruiken. Iedere sieraden ontwerper heeft zijn of haar eigen stijl, toch is het de kunst om jezelf constant uit te dagen ook in andere stijlen sieraden te maken zodat een grotere doelgroep zich voelt aangetrokken tot de gemaakte voorbeelden.

Get Inspired! afbeelding

Vandaag ga ik aan de slag met Glasparels. Eigenlijk een product dat wij al heel lang in ons assortiment hebben maar doordat we de kleuren steeds aanpassen naar trends van het seizoen blijven deze producten goed lopen. De glasparel is eigenlijk een door een machine vervaardigde tegenhanger van een zoetwaterparel, mooi rond, egaal en in heel veel tinten verkrijgbaar. Dit tijdloze product kan je goed combineren met andere materialen zoals hout en DQ metaal. Als toevoeging op ons assortiment glasparels hebben we nu ook glasparels met een marmerlook, deze doen denken aan halfedelsteen. Een prachtige keuze om in het sieraden setje te verwerken dus.


Vandaag zoek ik de uitdaging om met de kleinste maat te gaan werken (4mm) deze kraal is zo fijntjes dat het rijggaatje iets te klein is voor elastiek en ik dus aan de slag ga met ijzerdraad, knijpkralen, en knijpkraal verbergers. Ik ga beginnen met het maken van een stapeltje fijne armbandjes, de basis heb ik al gekozen maar verder ga ik op de Betaalbarekralen site zoeken naar kleine bedeltjes, facet kraaltjes en DQ onderdelen die het setje de compleet maken. De mooie halfedelsteen marmerlook van de glasparels vind ik mooi om te combineren met natuurtinten en zacht blauwe kleuren. Ook zag ik dat we pas weer prachtige nieuwe veertjes hebben binnengekregen die qua tint mooi bij de glasparels passen zodat ik er 2 oorbellen setjes bij kan maken.

Get Inspired! afbeelding

Rijgen op elastiek heeft mijn voorkeur maar aangezien dat bij dit setje niet mogelijk is rijg ik op ijzerdraad. Hierdoor ga ik werken met een karabijnslot en knijpkraal verbergers, hierdoor krijgt het ontwerp al snel een luxe uitstraling. Wel moet je ervoor zorgen dat je de knijpkraal goed vastknijpt zodat hij niet gemakkelijk los gaat. Het werken met knijpkralen is niet moeilijk maar het vergt wat oefening, probeer het gewoon uit zonder dat er kralen aan het draad zitten.

Get Inspired!

Een kleine tip: sluit je ogen als je het teveel aan ijzerdraad bij de uiteinden afknipt, het zijn vaak kleine stukjes en als die in of tegen je ogen aankomen is dit niet prettig!


Het setje is nu af, nu kan het gefotografeerd worden. De foto’s worden gebruikt worden op onze site en op Facebook! Ik hoop dat deze korte blik achter de schermen jullie geïnspireerd heeft om zelf ook weer lekker aan de slag te gaan!

Terug naar overzicht