Maak persoonlijke sieraden en accessoires met ImpressArt

Maak persoonlijke sieraden en accessoires met ImpressArt

op
ImpressArt

Met de producten van ImpressArt maak je de mooiste gepersonaliseerde sieraden en accessoires. ImpressArt is de wereldleider in metaal stempels en biedt diverse geavanceerde gereedschappen. Met deze tools wordt het voor zowel professionals als enthousiaste hobbyisten eenvoudig om de mooiste sieraden en accessoires te maken. In dit blog artikel delen we tips en tricks en hopen we je te kunnen inspireren voor het maken van de leukste persoonlijke sieraden.

ImpressArt slagletters en -cijfers

Met de slagletters en -cijfers van ImpressArt kun je door middel van de ergonomische hamer en de vlaktas (slag blok) letters en cijfers in metaal en leer slaan. Hoe hard je moet slaan is afhankelijk van het materiaal, al doende leert men. We raden je aan om eerst op hetzelfde materiaal te oefenen. Gebruik de slagletters bijvoorbeeld voor het stempelen van namen, quotes en merknamen. Er zijn diverse lettertypen beschikbaar, in hoofdletters en kleine letters. Met de cijfers kun je speciale nummer combinaties stempelen, zoals een geboortedatum, trouwdag of een telefoonnummer. Maar ook de combinatie van letters en cijfers kan heel leuk zijn. Stempel bijvoorbeeld een babynaam met de geboortedatum op een armband. Ook handig voor kids is een sleutelhanger met het mobiele nummer van papa en mama.

ImpressArt figuur stempels

Naast letters en cijfers kun je ook stempelen met figuren. Betaalbarekralen heeft diverse figuur stempels in haar assortiment om je sieraden mee op te leuken. Zo vind je hier onder andere een ster, hart, klaver vier, infinity teken, hashtag, hoefijzer, bloemen en een ‘hand made’ stempel. De figuren zijn al leuk an sich, maar je kunt ze ook combineren met letters en cijfers. Combineer bijvoorbeeld eens hartjes met een trouwdatum of stempel een klaver vier figuur met de woorden ‘Good luck’.

ImpressArt figuur stempels
ImpressArt textuur stamps en hamer

Om textuur te creëren is er de textuur hamer, waarmee je met bijpassende stempels de leukste patronen maakt. Gebruik de bijgeleverde sprinkle (hagelslag) textuur stamp of kies uit een van de vele anderen stempels. Maak bijvoorbeeld een mooie bangle armband met een stippen textuur. Of hang een grote en kleine bedel over elkaar aan een ketting. Zo kun je op de onderste textuur aanbrengen en valt het andere bedeltje er mooi overheen. Hierop kun je uiteraard nog iets stempelen, zoals een letter of figuur. Bekijk hier ook de DIY Video >>>

ImpressArt textuur stamps en hamer
ImpressArt armbanden strips

Zo’n bangle armband maak je gemakkelijk met armbanden strips en de armband buig tool. Als finishing touch gebruik je de buigtang voor armbanden om de armband mooi rond te maken. Uiteraard kun je voor je de armband buigt er nog iets op stempelen. Een textuur kan heel mooi zijn, maar denk ook eens aan een zussen armband. Je kunt een drietal armbanden maken met ‘big sis’, ‘mid sis’ en ‘lil sis’. Of ga voor een BFF armband, voor best friends forever. Naast armbanden kun je ook ringen maken met de buigtang voor ringen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Bekijk hier ook de DIY video >>>

ImpressArt armbanden strips
ImpressArt stamp labels

Naast de armbanden strips bieden we meerdere ImpressArt stamp labels waar je op kunt stempelen. Eén gematigd harde klap zou voldoende moeten zijn. Sla je zachter en vaker, dan is de kans groter dat de stempel verschuift en je een minder net resultaat krijgt. Deze ImpressArt slagletter plaatjes komen in diverse vormen en formaten. Zo hebben we diverse ronde plaatjes, rechthoekige, maar bijvoorbeeld ook een honden botje. Hoe leuk is het om deze aan de halsband van je hond te hangen met een adres of telefoonnummer? Bekijk hier ook de DIY Video >>>

ImpressArt stamp labels
Designer Quality metaal voor ImpressArt

Naast de slagletterplaatjes van ImpressArt, hebben we ook Designer Quality metaal geselecteerd waar je perfect op kunt stempelen. Je moet alleen iets harder slaan dan bij de ImpressArt labels, omdat DQ metaal iets harder is. Dit DQ metaal komt in diverse vormen en formaten. Zo zit er altijd een geschikt onderdeel voor je bij!

Designer Quality metaal voor ImpressArt
Designer Quality leer voor ImpressArt

De stempels van ImpressArt kun je ook perfect gebruiken op Designer Quality leer. Zo heeft Betaalbarekralen een selectie DQ leer waar je de leukste namen, quotes, merknamen, jaartallen en figuren in kunt stempelen. Leer is een zachter materiaal dan metaal, sla de stempels dus ook zachter in het materiaal. We raden aan om eerst te oefenen op een restje leer van hetzelfde materiaal. Naast onze rolletjes leer, bevat deze selectie leer hangers, bedels en cabochons.

Designer Quality leer voor ImpressArt
Maak persoonlijke sieraden en accessoires met ImpressArt afbeelding

Een aantal ImpressArt tools zijn al naar voren gekomen, zoals de ergonomische hamer, textuur hamer, vlaktas (slag blok), de armband buig tool en de buigtang voor armbanden. Daarnaast heeft Betaalbarekralen gereedschap om gaten te maken, zoals de gaatjes maker, gaatjes tang en de hart gaatjes tang. Zo kun je decoratieve gaatjes maken, maar bijvoorbeeld ook praktische gaatjes om bijvoorbeeld een bedel of tussenstuk te maken.

ImpressArt tools
ImpressArt tools

Om er voor te zorgen dat iedereen recht kan slaan hebben we de Simple Strike Jig in ons assortiment opgenomen. Daarnaast hebben we hulplijn stickers en uitlijntape in de collectie. Handig voor de beginner, maar ook voor mensen met een minder vaste hand. Op de hulplijnstickers kun je uitschrijven wat je wilt stempelen om te zorgen voor een mooie uitlijning. Met deze tools sla je altijd kaarsrecht, wat zorgt voor een professioneel resultaat.

ImpressArt tools
ImpressArt tools

Maak metaal bol of hol met de bolpons set. Een holle bedel staat prachtig aan een ketting. Bevestig een parel of een andere kraal aan de ketting en laat deze in het holle gedeelte van de bedel zakken. Dat geeft een mooi effect! Bekijk hier ook de DIY Video >>>

ImpressArt tools
ImpressArt tools

Om je creaties beter tot zijn recht te laten komen maak je gebruik van de ImpressArt emaille marker. Deze stift trekt in het gestempelde metaal, waardoor zwarte afdruk ontstaat. Breng de stift aan volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat het 1 tot 3 minuten intrekken. Hierdoor wordt je ontwerp duidelijker. Het overtollige emaille veeg je er zo vanaf.

ImpressArt tools

Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos met ImpressArt! Voor meer inspiratie kun je een kijkje nemen op onze inspiratiepagina. Bekijk ook zeker onze video tutorials, waarin alle producten worden uitgelegd. We hopen je te hebben geïnspireerd om met deze toffe producten aan de slag te gaan. Veel plezier en succes!

Inspiratiesets
Terug naar overzicht