Vaderdag verkoop tips!

op
Natuursteen kralen

Niets is leuker dan je vader te verrassen met een zelfgemaakt cadeau op Vaderdag! Helaas is dat makkelijker gezegd dan gedaan en zo denk jij er niet alleen over. Ook je klanten moeten elk jaar opnieuw iets origineels bedenken om hun vader te verrassen. Daarom is het aan jou om je klanten te inspireren met de leukste ideeën. Wij hebben hieronder een aantal producten geselecteerd die interessant zijn om de weken voor Vaderdag in je winkel te hebben liggen… BE PREPARED!

~ Zorg er allereerst voor dat je voorraad optimaal is, zodat je klanten niet mis hoeven te grijpen. De kralen die je misschien extra goed kunt bevoorraden zijn natuursteen kralen, kokos/nature kralen, lava kralen en houten kralen. Deze kralen hebben namelijk allemaal een stoere en natuurlijke look die veel mannen/vaders aan zullen spreken. Wanneer jij, of je klant, werkt met deze kralen kun je de creatie eenvoudig houden, omdat mannen/vaders, vaak niet van veel poespas houden en deze kralen al een speciale uitstraling van zichzelf hebben. Wél kun je natuurlijk, als bijverkoop tip, proberen de klant deze kralen te laten combineren met bijvoorbeeld DQ Europees leer of een kant-en-klare leren Cuoio armband. Leer is vanzelfsprekend ook een natuurlijk materiaal en past hierdoor goed bij deze kralen.

Mannensieraden met lava kralen
Acryl kralen

~ Voor alle trotse vaders zijn ook de ‘metal look zilveren letterkralen’ perfect! Door deze ‘metal look’ kun je hier een hele stoere armband mee maken. Rijg de kralen bijvoorbeeld aan een neutrale kleur elastiek, zoals taupe of light grey, met een aantal leuke natuursteen kralen. In elastiek leg je gemakkelijk knoopjes, waardoor je bijvoorbeeld aan weerszijden van een kraal een knoopje kunt maken waardoor de kraal niet gaat glijden. Tot slot kun je bijvoorbeeld voor een macramé sluiting kiezen om je sieraad af te maken. (Check hoe je dit doet in dit > diy filmpje!) Een andere optie is om de letterkralen aan een Designer Quality leren armband te bevestigen. Dit doe je door gebruik te maken van schuivers met een oog, waaraan je een kettelstift bevestigd. Hier rijg je vervolgens de kralen aan.

Vaderdag verkoop tips! afbeelding

~ In dit lijstje kunnen onze Cuoio armband natuurlijk niet ontbreken. Let erop bij het bestellen, dat je echt de mánnen Cuoio armbanden bestelt. Deze zijn namelijk groter en daarmee beter geschikt voor mannenpolsen! Deze armbanden van Florentijns leer zijn erg stijlvol. Je hoeft je geen zorgen meer te maken om een sluiting, want dit is allemaal verwerkt in de armband. Wat nog wel een mooie toevoeging is bij deze armbanden zijn schuivers, waar je vervolgens bijvoorbeeld onze DQ leren 20mm cabochons in kunt plakken (Shop hier > de juiste lijm waarmee je dit kunt doen [27720])

Deze cabochons zijn beschikbaar in allerlei leuke, voornamelijk natuurlijke, kleuren en hebben verschillende prints en reliëfs. Ongetwijfeld dat jij hier een aantal leuke cabochons uit kunt kiezen voor in jouw winkel! Onze DQ metalen cabochons zijn geschikt voor ImpressArt en kunnen worden voorzien van een gepersonaliseerde boodschap. Succes gegarandeerd!

DQ leer cabochons

Nu je de juiste inkopen hebt gedaan, is het minstens zo belangrijk om de artikelen op de juiste manier te presenteren. Heb je een winkel of webshop? Hieronder lees je 5 tips hoe je de artikelen het best presenteert:

Vaderdag verkoop tips!

Tip nummer 1.
Zorg er in jouw winkel voor dat geen enkele klant in de weken voor Vaderdag op zoek hoeft te gaan naar jouw aanbod voor deze speciale dag. Het is belangrijk om deze collectie in je A-zone te presenteren, oftewel helemaal voor in de winkel. Heb je geen fysieke winkel, maar wel een webshop? Hier geldt eigenlijk dezelfde regel. Zorg ervoor dat de klant direct op de homepage wordt herinnerd aan de feestdag die eraan komt. Zo zien ze direct een aantal leuke artikelen die bij jou te koop zijn voor Vaderdag!

Lava natuursteen kralen
Sieraad display

Tip nummer 2.

Wissel zeer regelmatig al je display materiaal en artikelen af. Denk er hierbij bijvoorbeeld aan om een armband de ene week op een display met kussentjes te presenteren, de volgende week aan een sieradenboom en de week daarna in een grote bak, waar de klant lekker in kan grabbelen. Wanneer je dit al regelmatig doet, kijk dan eens of je wel vaak genoeg op afwisselt met je manier van presenteren, zoals de ene keer op kleur, de andere keer in sets (armband, ring, ketting) en de ene keer vóórin de winkel de andere keer áchterin.

Sieraad display

Tip nummer 3.
Zorg ervoor dat onze heerlijke Tony’s Chocolonely repen niet te missen zijn in je Vaderdag presentatie. Deze zijn namelijk gewoon te bestellen op Betaalbarekralen.nl en bieden een perfecte aanvulling voor het Vaderdag cadeau van jouw klanten. Bovendien lokt het alle hongerige vrouwen die binnenkomen diréct naar je schappen. En voor wie denkt dat alleen vrouwen van chocolade houden… THINK AGAIN! Mannen zijn hier minstens net zo gek op. Shop deze overheerlijke repen hier >

Specials

Tip nummer 4.
Waar veel mensen pas de avond vóór Vaderdag denken aan het verpakken van hun kant-en-klare sieraad of eigen creatie, moet jij je klanten hier direct aan herinneren! Zorg er bijvoorbeeld voor dat je genoeg organza zakjes, wensflesjes en cadeaukaartjes in je winkel hebt om de cadeautjes mooi te verpakken. Ben je hier zelf niet zo handig in of heb je hier geen tijd voor? Presenteer ze dan op een display bij de kassa. Zo kun je de klant er te allen tijden op wijzen om zelf met deze leuke verpakkingsmaterialen aan de slag gaan. (Check hier > de DIY video hoe je jouw sieraad presenteert in een wensflesje!)

Wensflesje met kurk

Tip nummer 5.
Verkoop je ImpressArt in jouw winkel? (Nog niet? Check dan zeker even hier > deze items!) Organiseer vóór Vaderdag een dag of dagdeel waarop klanten gratis of voor een leuke prijs hun sieraden kunnen laten personaliseren. Hierdoor is A. ImpressArt voor al je klanten toegankelijk en genereer je extra aandacht voor deze producten. B. Verkopen je labels en straps supergoed. En C. heb je de mogelijkheid veel passanten te trekken met deze feestelijke dag! (Denk aan social media aandacht, misschien zelfs een plaatselijke krant inlichten en veel ballonnen, muziek en hapjes!) Ons advies is om deze dag wel één persoon verantwoordelijk te maken voor het personaliseren met ImpressArt. Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken over eventuele beschadigingen van jouw apparatuur en voorkom je teleurstellingen bij klanten wanneer zij hun eigen materiaal niet in één keer netjes kunnen inslaan. De figuur stempels die bijvoorbeeld leuk zijn om in te kopen voor deze speciale feestdag zijn verschillende instrumenten, muzieknoten, een voetbal, basketbal, zeilboot, de aarde, hand made stempel, anker, raket, pootafdruk, vos, bot en een gewei. Er zijn nog veel meer opties op de website, maar hierdoor heb je alvast wat Vaderdag-tips.

ImpressArt figuur stempels

Hopelijk heb jij, als ondernemer, iets aan deze tips. Wij wensen je in ieder geval heel veel succes en natuurlijk een top verkoop toe!

Terug naar overzicht